preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

 

Dragi učenici, poštovani roditelji i udomitelji, cijenjeni učitelji!

U ovoj rubrici možete pronaći preporuke i savjete važne za očuvanje mentalnog zdravlja, pozitivnog odnosa prema školovanju i svakodnevnom životu i suočavanja sa kriznim situacijama.

Zatrebate li psihološki savjet, možete me kontaktirati na telefon 099 749 9119 ili e-mail: tatjana.zizek@skole.hr ili tatjana.zizek@ck.t-com.hr.

Za psihodijagnosticiranje djece i mladih u Centru za odgoj i obrazovanje Čakovec opremljeni smo brojnim suvremenim psihologijskim testovima. Najznačajniji i najpoznatiji od njih su  Wechslerova predškolska i primarna ljestvica inteligencije (WPP SI-IV) i  Wechslerov test inteligencije za djecu (WISC-IV-HR) kojima se utvrđuje intelektualni status djece u dobi od 2 godine i 6 mjeseci do 16 godina i 11 mjeseci. Primjenom i drugih dostupnih psihologijskih testova i upitnika ličnosti  u mogućnosti smo provoditi kompletnu psihološku procjenu polaznika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Više informacija o tome možete pronaći u dokumentu Psihodijagnostika djece i mladih u COO Čakovec.

U svrhu ostvarivanja prava u području socijalne skrbi te zdravstvenog  i mirovinskog osiguranja, na zahtjev roditelja naših polaznika izdajemo i nalaz psihologa u sklopu Mišljenja stručnog tima škole (edukacijski rehabilitator, psiholog, pedagog, logoped, socijalni pedagog).

 

Vodimo brigu o mentalnom zdravlju

Briga o zdravlju je važan dio svakodnevnog funkcioniranja ljudi. Vodimo računa da odjeću uskladimo s vremenskim prilikama.  Proučavamo sastav, podrijetlo i dozvoljeni rok uporabe živežnih namirnica. Uznemirimo se kad primijetimo neke znakove bolesti. Zbog pandemije koronavirusa smo  u današnje vrijeme naročito osjetljivi na simptome kao što su: kihanje, kašljanje, povišena tjelesna temperatura i sl. Ali, osim tjelesnog zdravlja, presudno je voditi brigu i o mentalnom  zdravlju.

Mentalno zdravi pojedinci  se osjećaju dobro, uspješno izvršavaju svoje obveze i suočavaju se s uobičajenim životnim stresorima  te doprinose svojoj zajednici.

Kako su životne okolnosti promjenjive, svi možemo doživjeti psihičku uznemirenost ili kratkotrajne smetnje, ali i biti u opasnosti da razvijemo  neku vrstu mentalnozdravstvenog problema.  Oni su sastavni dio života.

Što ranije prepoznamo znakove mentalnih teškoća koji mogu biti vidljivi već u djetinjstvu,  pružit ćemo djeci kvalitetniju podršku  u nošenju sa svakodnevnim izazovima i problemima.

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se 10. listopada. Pozivam Vas da tog dana provedete barem jednu od navedenih aktivnosti koje pomažu očuvanju mentalnog zdravlja.

1. Kontrolirajte svoje osjećaje.

2. Vodite računa o tjelesnom zdravlju.

3. Aktivno rješavajte probleme.

4. Budite spremni na promjene.

5. Njegujte dobre odnose s drugim ljudima.

6. Trudite se biti uspješni u onome što radite.

Nadam se da će Vam se svidjeti i da će,  ukoliko to još nisu,  postati dio Vaše svakodnevice.                                                              

Dragi učenici, u kvizu "Kako se osjećam? možete provjeriti koilko poznajete svoje osjećaje i kako treba reagirati u nekim situacijama. Zabavite se! Kliknite na poveznicu: https://create.kahoot.it/share/kako-se-osjecam/56330b90-6f86-4f4f-bdff-61b5ad6d4c3f 

 Vaša psihologinja


E-DNEVNIK

Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
CARNET VIJESTI
24.11.2020. 14:14
CARNET-ov Nacionalni CERT utvrdio curenje podataka više od 47 000 korisničkih računa
U jednom od najvećih slučajeva curenja podataka u povijesti više od 23 000 baza podataka postalo je javno dostupno. Za kolekciju baza se vjeruje kako je potekla s privatnog hakerskog ... The post CARNET-ov Nacionalni CERT utvrdio curenje podataka više od 47 000 korisničkih računa appeared first on CARNET .

20.11.2020. 16:11
CARNET-ov Nacionalni CERT sudjelovao u najvećoj NATO-ovoj vježbi jačanja kibernetičke sigurnosti
CARNET-ov Nacionalni CERT sudjelovao je u jednoj od najpoznatijih i najvećih NATO-ovih vježbi u području kibernetičke obrane - ,,Cyber Coalition 2020", koja se održala od 16. do 20. studenoga. Iako ... The post CARNET-ov Nacionalni CERT sudjelovao u najvećoj NATO-ovoj vježbi jačanja kibernetičke sigurnosti appeared first on CARNET .

Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / www.centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju