preskoči na sadržaj

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom od 2009. godine. Te je godine obilježavanje prvi puta organizirano izvan zgrade Centra. Svi učenici i radnici Centra obilježavaju Međunarodni dan osoba s invaliditetom u čakovečkom Hotelu Park. Našim je učenicima to jedinstvena prilika da u svečanom prostoru hotela dostojanstveno obilježe ovaj važan dan. Svaki učenik dobije zakusku i sokove. Cijeli događaj od 2009. organiziramo i provodimo kao projekt, a svojim ga donacijama financiraju privatni sektor Međimurske županije i jedinice lokalne samouprave. Donatori se svake godine mijenjaju. Jedini donator koji nas prati od prve godine do danas je tvrtka Cimerman software iz Nedelišća. Popis svih donatora po godinama.

Samo obilježavanje Dana osoba s invaliditetom provodi se natjecanjem za Supertalent škole. Učenici predstavljaju svoje plesne, glazbene, scenske, likovne i sportske talente, a pobjednici dobivaju nagrade.

2017. godine projekt smo nadogradili nagradama za one koje žiri proglasi najboljima. Nagrade osiguravaju donatori u zajednici. Popis svih donatora u zajednici po godinama.

Cijeli događaj svojim radom svake godine prate lokalni i nacionalni mediji.

Projekt Međunarodni dan osoba s invaliditetom pokazuje pravu snagu zajednice koja brine za sve svoje članove.

   

2014.   2015.   2016.   2017.  2018.  2019.


REZULTATI MEĐUNARODNOG DANA OSOBA S INVALIDITETOM 2014.

Autor: Goran Toth, 5. 12. 2014.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom i u ovoj, 2014. godini uz financijsku potporu i donacije obilježili smo izborom za Supertalent škole.

U prekrasnom prostoru hotela Park,  i ove godine su se učenici  natjecali i pokazali svoje umijeće u pjevanju , plesu i literarnom izražavanju.

Josipa Murković, prošlogodišnja pobjednica  otvorila je natjecanje s pjesmom Da je slađe zaspati.

Ocjenjivački sud u sastavu: Dinka Žulić, pedagoginja,  dr Narcisa slugan, školska liječnica i Josipa Murković  budno je pratio sve izvedbe i proglasio najboljima slijedeće izvedbe:

 

 

Prvo mjesto u pjevanju  i jedan odlazak na čakovečke gradske bazene kao nagradu osvojio je David Šimunković   s pjesmom „ Svi me znaju u mom zavičaju“ i u maniri Miše Kovača  podigao prisutnu publiku na noge.

Drugoplasirana u pjevanju je bila Martina Oršoš  s  pjesmom Doris Dragović „Željo moja“ i nagrađena je s dva dodatna sata informatike.

Nataša Oršoš s pjesmom „Hajde da ludujemo“ osvojila je treće mjesto  i jedan dodatni sat informatike kao nagradu.

U plesanju je bio najuspješniji  par Ines Gavran i Nenad Ignac  izvedbom romskog plesa.

Drugo mjesto osvojila je plesna skupina iz PO 2. Uz pjesmu „Crno bijeli svijet“ Prljavog kazališta, u ulozi vokala bio je David Bogar, a kao gitaristi nastupili suMario Godina, Valentino Oršoš i David Bogdan.

Romskim plesom su Zdenka Oršuš i Karmenka Oršuš  osvojile treće mjesto.

U literarnoj kategoriji prvo mjesto je osvojio Vedran Oršoš iz PO 5 svojim sastavkom „Izlet u toplice“.

Anamarija Oršuš iz 5.b izvođenjem recitacije“Da je meni sunce biti“ osvojila je drugo mjesto.

Treće mjesto recitacijom “Prvašići“ osvojio je 1.b razred u sastavu: Milena Ignac, Tihana Kalanjoš, Teo Kerovec, AntonioOršoš i Sebastijan Oršuš.

Svim sudionicima i njihovim mentorima  su uručene i slatke utješne nagrade. U pripremi učenika istakli su se mnogi djelantici škole, a naročito:  Mira Bratuša, Danijel Miklaužić, Maja Markuš-Velicki, Ivana Janković, Emina Braniša, Anita Vidović, Adela Vincens, Valerija Dominko, Vanja Živković, Tatjana Novak, Đurđica Cifrek, Mateja Šestan, Ana Tkalec, Adriana Kolman i Marija Soldo.

Za dobru zabavu i glazbu i ove godine se pobrinuo školski informatičar Goran Toth, program je vodila psihologinja Tatjana Žižek,

video-kamerom je sve pažljivo bilježio Robert Posavec,

a fotografirao Nenad Ignac, učenik 8.b razreda i član školske  foto sekcije.

 

Tatjana Žižek, psihologinja škole
E-DNEVNIK

Rad sa strankama

Radno vrijeme Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sa strankama je od ponedjeljka do petka od 08:30 sati do 13:30 sati.

Kalendar
« Svibanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

MZOS

AZZO

 

Vijesti iz Hrvatske
Korisne povezniceCMS za škole logo
Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec / Ivana pl. Zajca 26, HR-40000 Čakovec / www.centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr / ured@centar-odgojiobrazovanje-ck.skole.hr
preskoči na navigaciju